Emirates ve Etihad, pandemi sırasında seyahat için IATA sağlık pasaportuna bağlı kaldı

Hem Birleşik Arap Emirlikleri'nden hem de dünyanın en büyük iki havayolundan Emirates Airlines ve Etihad Airways, IATA Travel Pass'ı test etmek için Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) ile bir anlaşma imzaladı.

Kuruluşa göre, hükümetin COVID-19'a karşı testler veya aşılar için gereksinimlerine göre yolcuların seyahatlerini kolay ve güvenli bir şekilde yönetmelerine yardımcı olmak için cep telefonları için bir uygulamadır.

IATA Travel Pass, yolcuların COVID testinin sonuçlarını almak ve ülkenin düzenlemelerine göre seyahat etmeye uygun olduklarını doğrulamak için bir tür 'dijital pasaport' oluşturmasına olanak tanır. Yetkililer, uygulama aracılığıyla örneğin gezginlerin aşılarının güncel olup olmadığını veya düzenleme süresi içinde COVID'e karşı negatif testler yapıp yapmadığını kontrol edebilecek.

IATA, Travel Pass'in yolcuların verilerini kontrol altında tuttuğunu ve yalnızca havayolları ve seyahat yetkilileri ile bilgi paylaşımını kolaylaştıracağına dikkat çekiyor. Bu aynı zamanda yolcuların seyahat ederken seyahat belgelerini yönetmesini de kolaylaştıracaktır.

Etihad Havacılık Grubu'nun operasyon direktörü Mohammad Al Bulooki, önlemin küresel havacılığın düzenlenmesi için çok önemli olduğunu savunuyor. Yönetici, "IATA Travel Pass'ta öncü ortak olarak IATA ile küresel olarak çalışan ilk havayollarından biri olmak, Etihad misafirleri ve sektör için ileriye doğru atılmış büyük bir adımdır" dedi.

“COVID-19 testleri ve aşıları, dünyayı yeniden uçmanın anahtarı olacak. 1 Ağustos 2020'den bu yana Etihad, dünya çapındaki yolcular için kalkıştan önce ve tekrar Abu Dabi'ye varışta negatif PCR testi sonucu gerektiren tek havayoludur ve misafirlerimize bizimle seyahat ederken ek güvenlik garantisi verir ”diye ekledi.

Emirates Operasyon Direktörü Adel Al Redha, uluslararası seyahat her zamanki gibi güvenli kalırken, mevcut küresel pandemi senaryosunda yeni protokoller ve seyahat gereksinimleri olduğunu söyledi.

“Ülkelerin ve hükümetlerin havayolu sistemlerimizde ihtiyaç duyduğu bilgileri güvenli ve verimli bir şekilde basitleştirmek ve dijital olarak iletmek için bu yenilikçi çözüm üzerinde IATA ile birlikte çalışıyoruz. Gelişmiş bir müşteri deneyimi sağlayacak ve müşterilerimizin seyahat ihtiyaçlarını uygun bir şekilde kolaylaştıracak bu girişimin pilotluğunu yapan dünyadaki ilk havayollarından biri olmaktan gurur duyuyoruz ”dedi.

IATA Travel Pass, birbiriyle etkileşime girebilen dört bağımsız modül olarak geliştirildi. Bu modüller, düzenleyici giriş gereklilikleri ve test laboratuvarları ve merkezlerinin yanı sıra doğrulanmış sertifikaların verilmesi, dijital kimlik ve yolcuların mobil cihazları aracılığıyla seyahat ederken test sonuçlarını paylaşma olasılığını kapsar.

Uygulama, eksiksiz bir uçtan uca çözüm olarak çalışabilir veya halen yapım aşamasında olan sistemleri tamamlamak için ayrı olarak kullanılabilir. IATA, bu modülleri diğer endüstri çözümleriyle birlikte çalışabilir olmalarını sağlamak için geliştirmiştir.

IATA'dan gelen bilgilerle.

SONRAKİNİ OKUYUN...

Reklamsız gitmeyi düşündünüz mü?

Reklamları kaldırın veya reklamsız Radarbox kullanmak için bir plana abone olun. Zaten abone misiniz? Giriş yap

Abone ol

RadarBox'ın web sitesine giriş izniniz var. Hizmetlerimizi kullanmaya devam ederek Gizlilik Politikamızı kabul etmiş olursunuz.

GİZLE